• Головна
  • Війна
  • Пожежа та закритий повітряний простір: що відомо про атаку дронів у РФ

Пожежа та закритий повітряний простір: що відомо про атаку дронів у РФ

Нафтобаза Туапсе

У кількох регіонах Росії повідомляють про атаку БПЛА

У понеділок та вівторок, 27 та 28 лютого, відбулася атака дронів у кількох регіонах Росії. За добу БПЛА зафіксували у п’яти регіонах — у Краснодарському краї атака призвела до пожежі на нафтобазі, а у Петербурзі довелося закривати повітряний простір.

LVIV.MEDIA зібрало подробиці всіх інцидентів та розповідає, що наразі відомо про атаку дронів у Росії.

Вибухи на території нафтобази в Туапсе

У Краснодарському краї РФ 28 лютого виникла пожежа на нафтобазі «Роснефти». Вибухи на території нафтобази в Туапсе пролунали близько другої години ночі. Її нібито атакували два безпілотники з вибухівкою.

Після вибуху залишились дві вирви глибиною півтора метра. Також постраждала система теплопостачання їдальні, також пошкоджено будівлю бойлерної.

Невідомий об’єкт в Санкт-Петербурзі

Над Санкт-Петербургом також 28 лютого закрили 200 квадратних кілометрів повітряного простору та здійняли в небо винищувачі через невідомий об’єкт, аеропорт «Пулково» не приймає цивільні літаки.

Над містом введений так званий план «Ковёр» — цей сигнал подають при незаконному перетину кордону чи появі НЛО.

За даними сервісу Flightradar, цивільні літаки в режимі очікування на підльоті до Петербурга. Повітряний простір закрили до 13:00 за московським часом.

Невстановлений апарат в Адигеї

У Росії також заявили про падіння ще одного «невідомого літального апарату». Інцидент стався вночі 28 лютого у Республіці Адигея.

Глава республіки Мурата Кумпілов повідомив, що невідомий об'єкт впав у селищі Нове Гіагинського району. На місці падіння «невстановленого апарату» працює слідча група.

«Найголовніше — немає жертв та постраждалих. Є незначна руйнація господарської споруди тваринницької ферми», — написав чиновник.

Пошкоджена вишка ФСБ у Брянській області

У Брянській області РФ вранці 27 лютого, за даними місцевого Telegram-каналу, безпілотники атакували пункт технічного спостереження прикордонного управління ФСБ. Вишку вивели з ладу. Влада регіону про цей інцидент не повідомляла.

Водночас губернатор регіону проінформував про іншу ситуацію. Вранці 28 лютого над регіоном збили дрон. Постраждалих та руйнувань нібито немає.

Безпілотники у Бєлгороді

Близько опівночі з 27 на 28 лютого за повідомленнями російських ЗМІ, у Бєлгороді впали кілька безпілотників. Мешканці міста сфотографували частини БПЛА, які лежали на дорозі. За інформацією губернатора області, постраждалих не було, але пошкодження отримали кілька автівок

Додамо, у Росії та Криму зранку 28 лютого знову пролунали оголошення про загрозу ракетних ударів. Попередження транслювали радіо станції та телеканали. Росіяни у соцмережах зазначають, що повідомлення про загрозу чули через радіо у Бєлгородській області на інших містах РФ. Крім того, окупаційна влада Криму також заявила про хакерську атаку на радіостанції.

Нагадаємо, білоруські партизани взяли на себе відповідальність за атаку безпілотника на російський літак спостереження А-50 на аеродромі Мачулищі неподалік Мінська у неділю, 26 лютого.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності