• Головна
  • Війна
  • Нагородили за тероризм: Путін присвоїв звання «гвардійської» бригаді, яка збила рейс MH17

Нагородили за тероризм: Путін присвоїв звання «гвардійської» бригаді, яка збила рейс MH17

Нагородили за тероризм: Путін присвоїв звання «гвардійської» бригаді, яка збила рейс MH17

Путін відзначив убивць за «стійкість та мужність» у бойових діях в умовах збройних конфліктів

Президент РФ Владімір Путін присвоїв звання «гвардійської» 53-й зенітній ракетній бригаді. За даними міжнародного суду в Гаазі, саме ця бригада збила Boeing 777, який летів з Амстердама в Куала-Лумпур рейсом MH17 14 липня 2014 року.

Указ Путіна від 21 лютого 2023 року опублікували на Офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ. У документі йдеться про те, що військовослужбовців бригади відзначили за «стійкість та мужність» у бойових діях в умовах збройних конфліктів.

«Присвоїти 53 зенітній ракетній бригаді почесне найменування «гвардійська» і надалі іменувати її: 53-тя гвардійська зенітна ракетна бригада», - йдеться в тексті указу.

Нагадаємо, Окружний суд Гааги дійшов рішення про те, що авіалайнер MH17 був збитий комплексом «Бук» з території, що не була підконтрольна Україні. Також Гаазький суд визнав бойовиків «ДНР» винними у знищенні літака, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, та у вбивстві 298 пасажирів. Це найбільша кількість жертв в історії авіації з усіх випадків збиття цивільних лайнерів. Детальніше про це читайте у матеріалі LVIV.MEDIA.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності