• Головна
  • Війна
  • Загроза наступу з Білорусі: у ЗСУ розповіли, чи існує вона найближчим часом

Загроза наступу з Білорусі: у ЗСУ розповіли, чи існує вона найближчим часом

Загроза наступу з Білорусі: у ЗСУ розповіли, чи існує вона найближчим часом

Загроза для України з боку Білорусі залежить від сил противника

Наразі у Білорусі немає достатніх сил для сухопутного наступу на Україну. Однак ситуація на північних кордонах України в майбутньому може змінитися.

Таку думку висловив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв

«Сьогодні на території Білорусі немає достатніх сил для сухопутного наступу на Україну. Водночас, ситуація може змінитися в майбутньому в залежності від намірів ворога», — сказав Наєв.

За його словами, загроза для України з боку Білорусі залежить від сил противника, які розташовані на території Білорусі.

«Цих сил недостатньо для сухопутного наступу зараз. Але те, що може статися в майбутньому, залежить від намірів противника», — каже командувач О’днаних сил ЗСУ.

Також він зауважив, що українці суттєво змінили свої позиції на сході країни. Зокрема, значно збільшено кількість мінно-вибухових загороджень.

«У десятки разів збільшили насиченість мінно-вибуховими загорожами державного кордону. Створили систему оборонних рубежів та позицій. Дуже якісно працюють голови військових адміністрацій, які надають сили для покращення оборонних здібностей і на кордоні, і у глибині територій прикордонних областей», — пояснив генерал.

Нагадаємо, українська розвідка зазначала, що білоруси намагаються утриматися від участі у війні проти України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності