• Головна
  • Війна
  • На Донецькому напрямку росіяни щоденно здійснюють до 50 атак – Залужний

На Донецькому напрямку росіяни щоденно здійснюють до 50 атак – Залужний

На Донецькому напрямку росіяни щоденно здійснюють до 50 атак – Залужний

Також Залужний висловив занепокоєння у звʼязку з використанням Росією морських надводних дронів у Чорному морі

Найбільш напружена ситуація сьогодні на Донецькому напрямку, тут противник здійснює щодня до 50 атак. Запеклі бої тривають в районі Вугледара і Марʼїнки.

Про це 11 лютого за підсумками телефонної розмови з Головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі заявив Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний.

«Ми надійно тримаємо оборону. На деяких ділянках фронту нам вдалося відновити раніше втрачені позиції і закріпитися там. Попри постійний тиск ворога, ми продовжуємо утримувати під контролем Бахмут і вживаємо заходів для стабілізації лінії фронту довкола цього міста», - сказав Залужний.

Водночас він розповів про підсумки останньої масованої ракетної атаки росіян, підкресливши значення засобів протиповітряної оборони. Також Залужний поділився занепокоєнням у звʼязку з використанням Росією морських надводних дронів, що створює загрозу цивільному судноплавству в Чорному морі.

«Запорука успіху на полі бою - ефективне вогневе ураження, що потребує відповідної кількості озброєння та боєприпасів», - наголосив Головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, видання New-York Times опублікувало статтю, що детально описує — яким може бути наступний етап війни в Україні та як спробують наступати російські окупаційні війська та Сили оборони України. Зазначається, що обидві сторони готуються до наступу після кількох місяців зниження інтенсивності бойових дій. NYT розібрали, як кожна з сторін намагається окреслити критично важливий наступний етап війни.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності