• Головна
  • Війна
  • Білогорівка та Попасне перестали існувати: Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині

Білогорівка та Попасне перестали існувати: Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині

Білогорівка та Попасне перестали існувати: Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині

Більше 4-х місяців тут проходила активна фаза бойових дій

Деякі населені пункти у Луганській області, зокрема Білогорівка та Попасне, взагалі перестали існувати внаслідок обстрілів та руйнування інфраструктури.

Про це начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив під час виступу у Медіацентрі.

«Територію Луганської області можна умовно розділити на три частини. Одна була окупована у 2014 році. Друга без потужних боїв була окупована після 24 лютого», сказав Гайдай.

Натомість він виділив ще одну частину, де 4,5 місяці проходила активна фаза бойових дій. Ця умовна лінія проходить через населені пункти Кремінна, Рубіжне, Золоте, Гірське, Лисичанськ і Попасна.

«Деякі населені пункти, як Білогорівка і місто Попасне, взагалі перестали існувати. Внаслідок постійних бойових дій та обстрілів в нас були тисячі прильотів різномасштабних, від мінометів до потужних авіабомб. Там розбита вся критична інфраструктура. Повністю зруйнована структура водопостачання, знищені електричні підстанції», зазначив очільник Луганської ОВА.

Нагадаємо, на Львівщині до 15 років за ґратами засудили командира снайперського взводу так званої «народної міліції “ЛНР”».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності