• Головна
  • Війна
  • Їхав воювати з Україною: у готелі в Підмосков'ї знайшли чиновника з Якутії, якого звинувачують у зґвалтуванні іноземця

Їхав воювати з Україною: у готелі в Підмосков'ї знайшли чиновника з Якутії, якого звинувачують у зґвалтуванні іноземця

Їхав воювати з Україною: у готелі в Підмосков'ї знайшли чиновника з Якутії, якого звинувачують у зґвалтуванні іноземця

Чиновник запевняє, що нікого не ґвалтував і збирається подавати на іноземця до суду за «страшний наклеп»

Заступник голови Держкомітету республіки Саха із зайнятості населення, член КПРФ Сава Михайлов нещодавно заявив, що збирається добровольцем їхати воювати в Україну. Щоправда, до лінії фронту чиновник не доїхав, адже днями його знайшли в готелі в Підмосков'ї, де його звинуватив у зґвалтуванні чоловік з Південної Кореї, який шукав у Росії політичного притулку.

Про це пише «Весьма».

26-річний громадянин Південної Кореї Квон звернувся до поліції та сказав, що він утік зі своєї країни через «порушення його прав з боку уряду». До Росії він дістався 9 січня і після свят планував йти подавати заяву на отримання притулку. Зупинитись він вирішив у готелі «Гамма» в Ізмайлово, але чомусь заздалегідь не поміняв долари на рублі. У готелі ж іноземну валюту не прийняли та відмовилися селити гостя.

Водночас у холі готелю до корейця кілька разів підійшов невідомий чоловік — запропонував дати притулок на одну ніч у своєму номері. Біженець нібито спочатку відмовлявся, але о п'ятій ранку сон узяв гору, тож він піднявся до свого помічника. Але виспатися іноземцю не вдалося: за його словами, майже одразу чоловік на ім'я Сава почав його роздягати й «брудно над ним поглумився».

Як пізніше з'ясували слідчі, у готелі «Гамма» тієї ночі зупинявся заступник голови Державного комітету Республіки Саха із зайнятості населення Сава Михайлов. Чиновник заявив, що просто намагався допомогти корейцеві.

«Ця людина, авантюрист, яка вважає себе корейським Сноуденом, заплакала, я йому повірив, мені стало шкода його, і я йому допоміг. А він відповів таким чином…», — цитують Михайлова російські Telegram-канали.

Якутський чиновник запевняє, що нікого не ґвалтував і збирається подавати на корейця до суду за «страшний наклеп».

«Я відразу скажу, що це 100% підстава, чиясь гра, яка має певний контекст», — заявив він й уточнив, що після того, як дізнався про звинувачення, одразу звернувся до адвокатів, щоб «захистити честь та репутацію людини».

Крім того, чиновник каже, що стан його здоров'я вже кращий, і він знову збирається їхати воювати з українцями.

Нагадаємо, російський правозахисний проєкт Gulagu.net допоміг виїхати з Росії 27-річному солдату з Якутська Нікіті Чібріну, який служив у частині 51 460 64-ої мотострілецької бригади, що окупувала Київщину на початку повномасштабного вторгнення та була у Бучі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності