• Головна
  • Війна
  • З’явилися ознаки, що росіяни можуть покинути ЗАЕС: президент «Енергоатома» про ситуацію на електростанції

З’явилися ознаки, що росіяни можуть покинути ЗАЕС: президент «Енергоатома» про ситуацію на електростанції

Фото: Вікіпедія

Росіяни на ЗАЕС крадуть все, що можуть знайти

Керівництво «Енергоатома» спостерігає ознаки того, що російські загарбники можуть готуватися залишити Запорізьку атомну електростанцію.

Про це повідомив президент НАЕК «Енергоатом» Петро Котін в ефірі національного телемарафону.

«В останні тижні ми отримуємо фактично інформацію, що з’явилися ознаки того, що вони [окупанти — ред.], можливо, збираються покинути ЗАЕС. По-перше, дуже багато стало з’являтися публікацій у російській пресі про те, що ЗАЕС, можливо, варто би залишити, можливо, її варто передати МАГАТЕ під контроль. Таке, знаєте, враження, що вони збирають валізи і що вони крадуть все, що можуть знайти», — зазначив Котін.

Він підкреслив, що «поки зарано говорити, що російські військові їдуть із ЗАЕС», але можна сказати, що вони «готуються».

За його словами, росіяни «напхали на майданчик ЗАЕС усе, що могли, — і військову техніку, і свій персонал, і вантажівки, ймовірно, зі зброєю та вибухівкою» і замінували територію станції.

Нагадаємо, російські окупаційні війська спровокували на Запорізькій АЕС екологічну катастрофу. Внаслідок зупинки енергоблоків станції тепла вода не потрапляє у ставок-охолоджувач ЗАЕС, у результаті чого температура води впала до близько +13 градусів. Це призвело до масового вмирання риби у ставку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності