• Головна
  • Війна
  • Саудівська Аравія виділить 400 мільйонів доларів на гуманітрну допомогу Україні

Саудівська Аравія виділить 400 мільйонів доларів на гуманітрну допомогу Україні

Саудівська Аравія виділить 400 мільйонів доларів на гуманітрну допомогу Україні

Спадкоємний принц Саудівської Аравії та прем'єр-міністр Мухаммад бін Салман вчора, 14 жовтня, зателефонував президентові Володимиру Зеленському.

Вони домовились, що Саудівська Аравія виділить Україні гуманітарну допомогу в розмірі 400 мільйонів доларів.

Про це повідомило саудівське державне інформаційне агентство SPA.

Зазначається, що Зеленський привітав спадкоємного принца з призначенням на посаду прем’єр-міністра Королівства та висловив подяку за його голосування за резолюцію Генасамблеї ООН.

Водночас Салман підкреслив, що «голосування Королівства за резолюцію випливає з його відданості принципам, глибоко вкоріненим у Статуті ООН і міжнародному праві, а також його відданості повазі державного суверенітету та принципів добросусідства, а також розвʼязанні конфліктів мирним шляхом».

Крім того, під час розмови принц повідомив про рішення керівництва Саудівської Аравії запропонувати Україні додатковий пакет гуманітарної допомоги в розмірі 400 мільйонів доларів. Як зазначає саудівське ЗМІ, ці ініціативи є свідченням прагнення спадкоємного принца полегшити людські страждання українського народу, що свідчить про дружбу Королівства з Україною.

Також Салман підкреслив позицію Королівства щодо підтримки всього, що сприятиме деескалації, і готовність Королівства продовжувати зусилля з посередництва.

В свою чергу президент Володимир Зеленський у Twitter підтвердив, що провів розмову зі спадкоємним принцом Мухаммадом бін Салманом.

Нагадаємо, США оголосили про передачу Україні нового пакету військової допомоги на суму 725 млн доларів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності