ЗСУ знищили вже 64 іранські дрони-камікадзе

ЗСУ знищили вже 64 іранські дрони-камікадзе

Росія найчастіше атакує дронами-камікадзе Одесу та Миколаївську область.

Українські сили протиповітярної оборони знищили вже 64 іранських дрони-камікадзе

Про це сказала керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

У нас майже 64 збитих дрони, проти 24 влучань було. Ми знаємо, що і як вони можуть пошкодити, як застосовуються, і як їм протидіяти

керівниця пресцентру ОК “Південь” Наталія Гуменюк

Зазначимо, що росія атакує дронами-камікадзе найчастіше Одесу та Миколаївську область.

Зокрема сьогодні,9 жовтня, російські окупаційні війська намагалися атакувати Одесу дроном-камікадзе Shahed. Сили ППО збили іранський дрон та російських літак Су-25.

А ще окупанти обстріляли понад сорок населених пунктів на південнобузькому напрямку, використовуючи іранські дрони-камікадзе для атаки на інфраструктуру Нікополя та територій Миколаївської області.

Нагадаємо, Іран передав росії “сотні” безпілотників, які можуть використовувати у війні проти України, попри заклики Вашингтона до Тегерана не робити цього.

Вони вже атакували різні українські міста та регіони.

Вдень 23 вересня російська армія атакувала Одесу дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed-136. Внаслідок цієї атаки загинула одна цивільна особа, ще одна людина отримала поранення.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на атаку російською армією Одеси. Згідно з дорученням президента, МЗС України позбавило посла Ірану акредитації.

Також іранські дрони атакували і Дніпропетровщину.

Згодом тегеранське МЗС заявило, що Іран шкодує про рішення України знизити рівень відносин через постачання іранських безпілотників до росії.

Вночі 5 жовтня російська армія атакувала Білу Церкву на Київщині іранськими дронами-камікадзе Shahed-136. Усього зафіксовано 6 влучань та вибухів.

30 вересня, Міністерство оборони Литви підписало договір із польською компанією на закупівлю дронів-камікадзе для України.

Регіональне управління Сил територіальної оборони "Захід" 7 жовтня повідомляло, що росіяни завезли на територію Білорусі щонайменше 20 іранських дронів-камікадзе.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності