• Головна
  • Війна
  • Британська розвідка розповіла про значення руйнування Кримського мосту для рф та путіна

Британська розвідка розповіла про значення руйнування Кримського мосту для рф та путіна

Будь-яке серйозне порушення пропускної спроможності Кримського мосту матиме значний вплив на військову логістику росії на півдні України.

Про це повідомляє розвідка Великої Британії.

Британські розвідники зазначають, що залізничний переїзд через Кримський міст відіграв ключову роль у переміщенні важкої військової техніки на південний фронт під час вторгнення рф в Україну, хоч і був відкритий для вантажних перевезень лише в червні 2020 року.

«Цей інцидент, імовірно, сильно вдарить по путіну. Він стався через кілька годин після його 70-річчя, він особисто фінансував і відкривав міст, а будівельним підрядником був його друг дитинства Аркадій Ротенберг», — зазначають у розвідці Британії.

Крім того, в останні місяці командувач російської національної гвардії Віктор Золотов, який у минулому був охоронцем путіна, публічно запевняв про безпеку Кримського мосту.

Нагадаємо, вранці 8 жовтня на Кримському мосту, що з’єднує півострів з материковою росією, стався потужний вибух і зайнялася пожежа. Через це міст зазнав руйнувань, що повпливало на обмежену пропускну здатність як мінімум найближчим часом.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності