Генпрокурор Андрій Костін подав у відставку

Андрій Костін

Про це він повідомив особисто на сторінці Офісу генерального прокурора

Після засідання РНБО 22 жовтня генпрокурор Андрій Костін заявив, що подає у відставку. Про це йдеться на сторінці Офісу генерального прокурора.

Володимир Зеленський у вівторок, 22 жовтня, провів засідання РНБО щодо ситуації з фальшивими інвалідностями посадових осіб державних органів. Генпрокурор Андрій Костін визнав, що багато фактів зловживань встановлено і в системі органів прокуратури України. Він додав, що зараз на всіх рівнях в державі тривають перевірки, розслідуються кримінальні провадження.

"Вважаю абсолютно правильною позицію президента України Володимира Зеленського щодо того, що мають бути не лише скасовані всі неправомірні рішення щодо надання інвалідностей, відповідних пенсійних та інших нарахувань, мають бути не лише чіткі законодавчі та організаційні зміни, але й персональна відповідальність. У тому числі політична відповідальність. Я вдячний президенту України та Верховній Раді України за довіру. Але в даній ситуації вважаю правильним заявити про звільнення з посади генерального прокурора", — написав Андрій Костін.

Нагадаємо, раніше на Хмельниччині прокуратура почала службове розслідування щодо понад пів сотні прокурорів області, які отримали групи інвалідності за погодження скандальної керівниці МСЕК Тетяни Крупи.

4 жовтня на Хмельниччині керівницю місцевого МСЕК Тетяну Крупу та її сина Олександра Крупу — керівника облуправління Пенсійного фонду України викрили на незаконному збагачені на мільйони доларів. Вони допомагали військовозобовʼязаним отримувати групи інвалідності. Тоді під час обшуків правоохоронці вилучили близько 6 млн доларів готівкою.

На наступний день після обшуків, 5 жовтня, ДБР затримало та повідомило про підозру Тетяні Крупі. Печерський суд Києва обрав запобіжний захід і посадовицю заарештували з альтернативою внесення застави у сумі 500 млн грн. Саме на такому запобіжному заході наполягали прокурори у своєму клопотанні.

Андрій Костін

27 липня 2022 року Верховна Рада України підтримала подання президента Володимира Зеленського та призначила депутата від Слуги народу, голову Комітету ВРУ з питань правової політики Андрія Костіна на посаду Генерального прокурора України.

Андрій Костін народився 17 квітня 1973 року в Одесі. Закінчив Одеський державний університет ім. Мечникова за спеціальністю “правознавство”.

Працював у різних адвокатських компаніях та інших організаціях — від юриста до керівника компанії. Андрій Костін — член правління ГО Одеський дипломатичний клуб. Очолював адвокатську компанію “Право”. 

Свою політичну діяльність розпочав у 2010 році, ставши депутатом Одеської міськради від фракції партії Фронт змін. А у 2019 році увійшов до Верховної Ради від партії Слуга народу. Андрій Костін також входив до складу української делегації у Тристоронній контактній групі з врегулювання кризи на Донбасі разом з Андрієм Єрмаком і працював у робочій підгрупі з політичних питань.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності