• Головна
  • Україна
  • БЕБ викрило компанію з виробництва біоетанолу в ухиленні від сплати 45 млн грн податків

БЕБ викрило компанію з виробництва біоетанолу в ухиленні від сплати 45 млн грн податків

БЕБ викрило компанію з виробництва біоетанолу в ухиленні від сплати 45 млн грн податків

Детективи вилучили 130 тис. літрів біоетанолу та 38 тис. літрів розчинника

Детективи Бюро економічної безпеки викрили компанію з виробництва біоетанолу в ухиленні від сплати 45 млн грн податків. Також підприємство налагодило незаконне виробництво технічного спирту під виглядом універсального органічного розчинника, який не входить до акцизної групи товарів. Про це 11 жовтня повідомила пресслужба БЕБ.

Продавали виробникам пального та АЗС біоетанол без сплати податку

Детективи БЕБ встановили, що підприємство продавало виробникам пального та АЗС біоетанол під виглядом розчинника без сплати акцизного податку. Виробники та АЗС змішували хімічну продукцію з пальним для збільшення його обʼєму. Таким чином підприємство ухилилось від сплати 45 млн грн податків.

За результатами проведених обшуків у офісних приміщеннях, на виробничих потужностях заводу та за адресами проживання детективи вилучили понад 130 тис. літрів біоетанолу та 38 тис. літрів розчинника. Орієнтовна вартість вилученого становить понад 6,7 млн грн. Окрім того, вилучили необліковану готівку: долари, євро та гривню в еквіваленті понад 35 млн грн” — йдеться у повідомленні БЕБ

Наразі керівнику компанії, мешканцю Волині, повідомили про підозру. Досудове розслідування за ознаками кримінальних правопорушень про ухилення від сплати податків та незаконного виготовлення, зберігання підакцизних товарів триває. Оперативний супровід здійснюють співробітники СБУ. Процесуальне керівництво — прокурори Офісу Генерального прокурора.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності