• Головна
  • Україна
  • На Хмельниччині викрили посадовців на незаконному збагачені на мільйони доларів

На Хмельниччині викрили посадовців на незаконному збагачені на мільйони доларів

На Хмельниччині викрили посадовців на незаконному збагачені на мільйони доларів

У помешканні керівниці МСЕК та її сина — керівника облуправління пенсійного фонду знайшли 6 млн доларів готівки

На Хмельниччині керівницю місцевого МСЕК Тетяну Крупу та її сина Олександра Крупу — керівника облуправління Пенсійного фонду України викрили на незаконному збагачені на мільйони доларів. Під час обшуків правоохоронці вилучили близько 6 млн доларів готівкою. Про це 4 жовтня повідомила пресслужба ДБР.

6 млн доларів готівки

В межах розслідування щодо незаконного оформлення інвалідності чоловікам, які намагаються уникнути мобілізації правоохоронці провели обшуки у службових кабінетах та за місцем проживання Тетяни та Олександра Крупів. Під час проведення слідчих дій Тетяна Крупа встигла викинути дві сумки з пів мільйона доларів через вікно.

У керівниці МСЕК в робочому кабінеті було виявили 100 тис. доларів, низку медичних документів, які можуть бути підробленими, списки “ухилянтів” із прізвищами та фіктивними діагнозами. Крім того, вдома у посадовців вилучено 5 млн 244 тис.доларів США, понад 5 млн грн та 300 тис. євро. Також вилучили брендові прикраси та коштовності, документи, які вказують на незаконну діяльність посадовців та відмивання ними грошей через різні бізнес-проєкти” — йдеться в повідомленні ДБР.

Незадеклароване багатство

Також, правоохоронці встановили, що родина чиновників володіє 30 об’єктами нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві, 9 елітними автівками, корпоративними правами на 48 млн грн, готельно-ресторанним комплексом на майже 3 тис. кв м в одному із парків Хмельницького. За кордоном у їх власності є нерухоме майно в Австрії, Іспанії та Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина також накопичила майже 2,3 млн доларів.

Всі ці статки мати та син не внесли до своїх щорічних декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави. Наразі тривають слідчі дії, встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до злочинної діяльності. Правоохоронці вирішують питання щодо повідомлення посадовцям про підозру у шахрайстві в особливо великих розмірах, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, декларуванні недостовірної інформації та незаконному збагаченні

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності