Парламент підтримав звільнення Ірини Верещук

Ірина Верещук

За звільнення Верещук проголосували 255 нардепів

Верховна Рада 5 вересня проголосувала за звільнення Ірини Верещук з посади віцепрем’єр-міністра — міністра з питань реінтеграції ТОТ. Підтримали звільнення 255 депутатів, про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

День перед цим у парламенті не було достатньо голосів для звільнення Верещук з посади міністерки. За звільнення міністерки з посади проголосували 255 нардепів. натомість проти — 4. “Віцепремʼєрка Верещук на вимогу ЄС зʼявилася в залу. Заявила, що написала заяву про відставку з посади, бо йде працювати в ОП, де буде займатися тим, чим і в уряді,” — додала депутатка Ірина Геращенко.

Нагадаємо, Ірина Верещук написала заяву на звільнення 3 вересня. Напередодні депутати провали звільнення міністерки з посади через недостатню кількість голосів. Верещук обіймала посаду міністра з питань реінтеграції ТОТ з 4 листопада 2021 року. Вона прийшла замість Олексія Рєзнікова.

Ірина Верещук

Ірина Верещук родом з Рави-Руської на Львівщині. Вчилася у місцевій школі-інтернаті. Вищу освіту отримувала у Військовому інституті при Львівській політехніці та на правничому факультеті Львівського національного університету імені І.Франка. 

Має кілька кваліфікацій – спеціаліста з міжнародної інформації, референта-перекладача, офіцера військового управління тактичного рівня та правознавця. П’ять років на офіцерських посадах служила у Збройних силах. У 30 років стала мером Рави-Руської. Містом керувала впродовж 5 років. У мерське крісло сіла від партії “Сильна Україна” Сергія Тігіпка. З посади міського голови пішла в лютому 2015.

Віцепрем'єр-міністр — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України з 4 листопада 2021 року. Народна депутатка України IX скликання від партії Слуга народу (29 серпня 2019 — 4 листопада 2021). Голова підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки. Представляла Уряд у ВРУ з 4 вересня до 15 листопада 2019-го. Кандидатка на посаду міського голови Києва від партії “Слуга народу”на місцевих виборах 2020 року.

Напередодні розглядали звільнення у парламенті. Тоді Рада раптово завершила засідання. Того дня депутати голосували за звільнення:

  • Голови фонду державного майна України, Віталія Коваля — не підтримали
  • Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України, Олександра Камишіна — підтримали
  • Віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, Ольги Стефанішиної — підтримали
  • Заступника міністра захисту довкілля та природних ресурсів, Руслана Стрільця — підтримали
  • Міністра юстиції, Дениса Малюську — підтримали

Нагадаємо, також 5 серпня депутати підтримали звільнення Дмитра Кулеби з посади міністра закордонних справ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності