• Головна
  • Україна
  • Верещук порадила окупантам добровільно залишити Крим, поки є можливість

Верещук порадила окупантам добровільно залишити Крим, поки є можливість

Верещук порадила окупантам добровільно залишити Крим, поки є можливість

Після звільнення півострова українська влада вирішуватиме чимало завдань. Серед першочергових – доля колонізаторів і колаборантів

Віцепрем’єр-міністрка Ірина Верещук заявила, що російським колонізаторам краще добровільно залишити Крим, ще до його звільнення.

Про це Верещук наголосила в ефірі телеканалу «Ми – Україна», повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За словами Верещук, відразу після звільнення півострова українська влада вирішуватиме чимало завдань. Серед першочергових – доля колонізаторів і колаборантів. Перші – це громадяни російської федерації, які опинилися на території Криму всупереч українському законодавству.

«Найперша моя порада колонізаторам: виїжджайте з Криму добровільно, поки є можливість. Не очікуйте ситуації, коли вам буде запропоновано покинути його в інший спосіб», – наголосила віцепрем’єр.

Нагадаємо, 20 травня у тимчасово окупованому Криму вибухом пошкоджено бойовий вертоліт окупантів. Інцидент відбувся на аеродромі "Кача" поблизу Севастополя. За словами одного зі співрозмовників, на цьому аеродромі дислокується 318 окремий змішаний авіаційний полк. Окупаційна влада Криму та російські інформаційні джерела поки не коментують подію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності