• Головна
  • Україна
  • З мера Мукачева Андрія Балоги зняли електронний браслет через відключення світла

З мера Мукачева Андрія Балоги зняли електронний браслет через відключення світла

Мер Мукачева Андрій Балога

Також Балога зможе виїжджати за межі Мукачева, тоді як раніше це було заборонено

Вищий антикорупційний суд зняв електронний браслет з мера Мукачева, Андрія Балоги. Таке рішення обґрунтували тим, що браслет був несправним і були проблеми з його заряджанням через відключення світла. Про це у понеділок, 2 вересня, повідомив журналіст Олег Новіков.

Балогу підозрюють в організації схеми з продажу трьох гектарів землі комунальної власності, раніше його відпустили з-під варти за 30 млн грн застави. Тепер же суддя ВАКСу продовжив дію обов’язків, які раніше поклали на Андрія Балогу, до 23 жовтня, однак з деякими змінами. Відтепер Балога буде без електронного браслета та зможе виїжджати за межі Мукачева в межах Закарпатської області, тоді як раніше він міг пересуватись лише в межах міста. Надалі за підозрюваним залишаються наступні обов’язки:

  • прибувати за першим викликом
  • не відлучатися із Закарпатської області без дозволу
  • повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи
  • утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними, свідками та іншими особами
  • здати на зберігання закордонні паспорти.

Справа Андрія Балоги

Мукачівського мера затримали та взяли під варту 25 червня через корупційну схему продажу місцевого стадіону “Авангард”. Балогу підозрюють у заниженні вартості при продажу ділянки в центрі міста. При фактичній ціні близько 84,6 млн грн її продали усього за 9,6 млн грн. Таким держава зазнала збитків на суму близько 75 млн грн. Через два дні після затримання, за Андрія Балогу внесли заставу — 30 млн грн. Відтак він вийшов із СІЗО.

Нагадаємо, ще у жовтні 2023 року правоохоронці проводили обшуки у міського голови Мукачева Андрія Балоги, голови Мукачівської районної ради Михайла Ланя, почесного консула Словаччини в Ужгороді Олега Адамчука та його брата, а також ексдепутата Закарпатської обласної ради Олексія Баранюка. Ці обшуки також були пов’язані із корупційною схемою продажу стадіону, проте тоді нікого не затримали.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності