• Головна
  • Україна
  • Шевченківський суд Києва визначив Ігореві Коломойському заставу в 1,9 млрд грн

Шевченківський суд Києва визначив Ігореві Коломойському заставу в 1,9 млрд грн

Коломойський

Захисники олігарха твердять, що ця сума є для нього непомірною

Шевченківський районний суд Києва 29 серпня змінив запобіжний захід Ігореві Коломойському, призначивши йому заставу у розмірі 1 877 360 000 грн, йдеться в інформації Шевченківського суду. В повідомленні не вказують прізвища обвинуваченого, проте з переліку його посад можна зрозуміти, що мова йде саме про Коломойського.

Сторона обвинувачення пояснила підстави для свого клопотання вимогами ч. 3 ст. 197 Кримінально-процесуального кодексу України, яка визначає, що граничний строк тримання особи під вартою під час досудового розслідування тяжких і особливо тяжких злочинів не повинен перевищувати 12 місяців. “Враховуючи, що до підозрюваного починаючи з 2 вересня 2023, було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а отже, граничний строк тримання останнього під вартою під час досудового розслідування закінчується 2 вересня 2024 року”, — зазначається в повідомленні суду.

Як повідомила кореспондентка Суспільного, Коломойський сказав, що не має змоги сплатити цю заставу. Але в нього також є інша підозра, за якою запобіжний захід — тримання під вартою — не змінювали, тож навіть якби бізнесмен вніс ці кошти, лишався б у місці утримання. Підтвердив це й адвокат В'ячеслав Криглевич. За його словами, за вимогами Кримінально-процесуального кодексу Коломойського мали звільнити з-під варти, проте Шевченківський суд не може це зробити, бо проти олігарха є інше провадження. За ним Коломойського утримуватимуть щонайменше до 25 жовтня.

"В будь-якому випадку ми не погоджуємося з будь-якими рішеннями, які ухвалені проти нашого клієнта. Ми все одно їх будемо оскаржувати і добиватися, щоб наш підзахисний був повністю виправданий за всіма справами, йому інкримінують", — зауважив захисник Коломойського.

Вислухавши аргументи представників обвинувачення та захисту, суддя Марина Антонюк задовольнила клопотання обвинувачення і змінила для Ігоря Коломойського запобіжний захід. Ухвала протягом п’яти днів може бути оскаржена до Київського апеляційного суду.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності