• Головна
  • Україна
  • Коломойському повідомили про ще одну підозру – у заволодінні 9,2 млрд гривень ПриватБанку

Коломойському повідомили про ще одну підозру – у заволодінні 9,2 млрд гривень ПриватБанку

Фото: НАБУ

Раніше Коломойському вручали підозру за шахрайство та відмивання грошей

7 вересня НАБУ та САП повідомили про підозру колишньому кінцевому бенефіціарному власнику «ПриватБанку» Ігорю Коломойському. Його та ще 5 колишніх працівників банку підозрюють у заволодінні понад 9,2 мільярда гривень.

Про це повідомляє НАБУ.

За даними НАБУ, у січні-березні 2015 року Коломойський розробив план, як заволодіти коштами банку. До цієї схеми він залучив п’ятьох працівників банку, серед яких:

  • колишній Голова Правління ПАТ КБ «ПриватБанк»; 
  • заступник керівника напрямку – директор департаменту міжбанківського дилінгу банку, який одночасно був довіреним представником компанії-нерезидента, пов’язаної з АТ КБ «ПриватБанк»; 
  • заступник Голови Правління ПАТ КБ «ПриватБанк» – директор казначейства; 
  • начальник департаменту підтримки міжбанківських операцій казначейства ПАТ КБ «ПриватБанк»; 
  • заступник керівника Департаменту з обслуговування рахунків ЛОРО банків-кореспондентів, нерезидентів головного офісу ПАТ КБ «ПриватБанк». 

Аби заволодіти коштами, ПриватБанк мав виплатити одній з підконтрольних компаній учасників схеми понад 9,2 млрд гривень за нібито зворотній викуп власних облігацій за завищеною вартістю.

446 млн грн перерахували на рахунки трьох пов’язаних юридичних осіб під виглядом операцій з купівлі-продажу цінних паперів, пізніше – на рахунки ще двох. Вкінці гроші надійшли до кінцевого бенефіціара ПАТ КБ «ПриватБанк» Ігоря Коломойського. Ними він розпорядився на власний розсуд – вніс до статутного капіталу «ПриватБанку» на виконання вимог Національного банку України.

Нагадаємо, раніше Ігорю Коломойському оголосили підозру у шахрайстві та відмиванні грошей. Протягом 2013-2020 років Коломойський легалізував понад пів мільярда гривень шляхом їх виводу за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності