Ігорю Коломойському оголосили підозру

Фото: СБУ

Наразі триває досудове розслідування

Ігорю Коломойському оголосили підозру у шахрайстві та відмиванні грошей

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За матеріалами Служби безпеки України та Бюро економічної безпеки сьогодні, 2 вересня, повідомлення про підозру отримав фактичний власник великої фінансово-промислової групи Ігор Коломойський.

Підозра оголошена за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 190 (шахрайство);
  • ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

Слідством встановлено, що протягом 2013-2020 років Ігор Коломойський легалізував понад пів мільярда грн шляхом їх виводу за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ.

Наразі триває досудове розслідування за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України викрила масштабні схеми привласнення 40 мільярдів гривень колишнім менеджментом ПАТ «Укрнафта» та ПАТ «Укртатнафта». Протиправні механізми поєднували з ухиленням від сплати податків і легалізацією коштів, здобутих злочинним шляхом.

На початку року СБУ повідомляли про документацію 10 епізодів злочинної діяльності. Зокрема, це виведення великих партій нафтопродуктів на афілійовані компанії, ухилення ними від сплати податків, створення безнадійної заборгованості нафтопереробного і нафтовидобувного заводів, що призвело до знецінення та зниження вартості їхніх активів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності