• Головна
  • Україна
  • Переплатили 8 млн за вимірювачі швидкості TruCam: ексчиновнику оголосили підозру

Переплатили 8 млн за вимірювачі швидкості TruCam: ексчиновнику оголосили підозру

TruCam

Вартість придбаних вимірювачів швидкості завищили на 8 млн гривень. Їх сплатили з державного бюджету

Колишньому заступнику Голови Державного агентства інфраструктурних проєктів України повідомили про підозру у службовій недбалості. Про це 29 серпня розповіли в Офісі генерального прокурора.

У 2020 році підозрюваний очолював тендерний комітет Державного агентства інфраструктурних проєктів України. В цей час Агентство закупило 72 лазерних вимірювачів швидкості TruCam для Нацполіції.

Під час проведення процедури закупівлі підозрюваний, як голова тендерного комітету, безпідставно прийняв рішення про закупівлю вимірювачів швидкості шляхом проведення переговорів із конкретним постачальником замість оголошення публічної закупівлі. Як наслідок, Державне агентство інфраструктурних проєктів України прийняло пропозицію цього підприємства на суму 33,5 млн грн” — йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування встановили, що через обмеження конкуренції під час закупівлі, вартість придбаних вимірювачів була завищена на 8 млн гривень, які сплатили з державного бюджету. Вирішують питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, львівські лікарні переплатили “Укргазбанку” майже два млн грн за кредитом на медичне обладнання.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності