• Головна
  • Україна
  • Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт про позбавлення зрадників державних нагород

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт про позбавлення зрадників державних нагород

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт про позбавлення зрадників державних нагород

“За’’ проголосував 341 народний депутат

У вівторок, 20 серпня, Верховна Рада України в першому читанні прийняла за основу законопроєкт №11410. Закон передбачає позбавлення державних нагород за популяризацію або пропаганду держави-агресора. “За” проголосував 341 депутат. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Додаткове покарання в Кримінальному кодексі

Законопроєкт, який взяли за основу, додає нове покарання в Кримінальному кодексі, а саме позбавлення держнагород. Також визначаються злочини за які покарання можуть застосувати. “В кримінально-процесуальному кодексі визначається що суд під час вироку має визначити чи є підстави позбавляти особу державних нагород. Вводиться також санкція у вигляді позбавлення держнагод за рішенням РНБО” — йдеться в повідомленні депутата Железняка.

Також державні нагороди хочуть забирати у тих, хто популяризує або пропагує Росію, її владу та тих, хто створює позитивний образ РФ, виправдовує її вторгнення в Україну. Люди, яких позбавлять державних нагород України, втрачають право на всі пільги, передбачені для них такими нагородами.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності