• Головна
  • Політика
  • Верховна Рада прийняла закон про штрафи за неналежне утримання укриттів

Верховна Рада прийняла закон про штрафи за неналежне утримання укриттів

Верховна Рада прийняла закон про відповідальність за неналежне утримання та експлуатацію укриттів

Закон прийняли у першому читанні. У ньому передбачені штрафи від 17 тис. до 1,4 млн грн

У середу, 22 травня, Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроєкт №9362 про “Внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження відповідальності за незабезпечення належного функціонування захисних споруд цивільного захисту під час воєнного стану”. Він передбачає штрафи для власників укриттів, які допустили їх неналежне утримання і експлуатацію. Про це повідомив нардеп від партії “Голос” Ярослав Железняк.

Детальніше про закон

Законопроєкт вводить до Кодексу України про адміністративні правопорушення нову статтю: “Незабезпечення належного функціонування захисних споруд цивільного захисту під час воєнного стану”З пояснювальної записки відомо, що закон передбачає штрафи: за непобудоване або неналежне будівництво укриттів, сховищ чи бункерів, за повторне порушення під час перевірки, за відсутність укриттів і доступу менше ніж до 10% наявних укриттів. Розмір штрафів коливається від 17 тис. до 1,4 млн грн.

Також закон передбачає кримінальну відповідальність за неналежне утримання чи експлуатацію захисних споруд, що призвело до смерті людини чи тяжких наслідків для її здоровʼя. Покаранням буде позбавлення волі строком від трьох до восьми років. До слова, за закон в першому читані проголосувало 265 народних депутатів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності