За місяць через Дію забронювали понад 160 тис. працівників

Через Дію вже забронювали понад 160 тис. працівників

Наразі сервіс доступний лише для критичних підприємств

Компанії встигли забронювати через портал Дії понад 160 тис. працівників. Послуга існує майже місяць, і користуватися нею можуть лише підприємства критичної інфраструктури, проте незабаром Мінцифри планує розширити доступ. Про це повідомив міністр Цифрової трансформації України Михайло Федоров у середу, 14 серпня.

Система перевіряє дані працівників за 15 хвилин

“Замість того щоб тижнями збирати папери та бігати по кабінетах, керівник критично важливого підприємства робить кілька кліків на порталі Дія — і подає заявку на бронювання працівників. Якщо відповідь позитивна — у працівника оновиться інформація в застосунку Резерв+”, — написав міністр у своєму Telegram-каналі.

Для бронювання працівників онлайн, необхідно лише подати списки військовозобов'язаних співробітників та завірити їх електронним підписом. Система перевірятиме дані працівників в реєстрі “Оберіг” та виноситиме вердикт автоматично. Зазвичай така перевірка триває близько 15 хвилин.

"Наразі бронювання доступне для критично важливих підприємств, далі працюватимемо над розширенням категорій", — додав Михайло Федоров.

Нагадаємо, онлайн-бронювання працівників для підприємств критичної інфраструктури на порталі Дія запустили 17 липня. Про те, як скористатися послугою, зробили інформаційне відео.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності