• Головна
  • Україна
  • На Закарпатті посадовців “Львівлісозахисту” підозрюють в незаконній вирубці дерев на понад 2 млн грн

На Закарпатті посадовців “Львівлісозахисту” підозрюють в незаконній вирубці дерев на понад 2 млн грн

На Закарпатті посадовців “Львівлісозахист” підозрюють в незаконній вирубці дерев на понад 2 млн грн

Через дії зловмисників було зрубано майже 300 дерев

Лісничого та начальника відділу ДП “Львівлісозахист” підозрюють у змові для незаконної рубки лісу. Зловмисники переконали комісію лісгоспу зрубати майже 300 нібито заражених шкідниками дерев. Про це повідомила пресслужба Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції у середу, 7 серпня.

За даними правоохоронців, злочин трапився ще у 2021 році, службовці змовилися, аби організувати незаконну вирубку дерев у Воловецькому лісовому господарстві. Як розповіли у теруправлінні ДБР у Львові, лісничий повідомив своєму керівництву про ділянку лісу, яка нібито заражена шкідниками. У лісгоспі після цього створили комісію, яка мала вирішити подальший хід дій. Тоді лісопатолог зі складу комісії, який змовився з лісничим, переконав інших членів у необхідності санітарної рубки на території “зараженої” ділянки.

“Насправді дерева були цілком здоровими і жодних загроз рослинності на ділянці не було. Огляд ділянки був проведений у лютому, хоча згідно з правилами, обстежувати ліс мали б у листяний період, щоб встановити, чи вразили шкідники стовбур та листя”, — розповіли у ДБР.

Внаслідок злочинних дій двох спільників, на території Воловецького лісового господарства зрубали 289 здорових дерев різних порід. Таким чином зловмисники завдали державі понад 2,1 млн грн екологічних збитків. Правоохоронці повідомили лісничому та лісопатологу про підозру у зловживанні службовим становищем. Обох підозрюваних відсторонили від виконання обов’язків на час досудового розслідування. Зловмисникам загрожує до шести років позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності