• Головна
  • Україна
  • США надали Україні майже 4 млрд доларів безповоротного гранту: на що підуть кошти

США надали Україні майже 4 млрд доларів безповоротного гранту: на що підуть кошти

США надали Україні майже 4 млрд доларів безповоротного гранту: на що підуть кошти

Це перший транш прямої бюджетної підтримки від США у 2024 році

Україна отримала фінансову допомогу від США, які надали нашій країні 3,9 мільярда доларів у вигляді безповоротного гранту. Ці гроші надійшли через Світовий банк. Про це 5 серпня повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. 

Загальна сума допомоги у 2024 році складе 7,8 млрд доларів

Ці кошти підуть на найважливіші витрати держави. Серед них — виплата зарплат вчителям і рятувальникам, а також різні соціальні допомоги для громадян. Це перший внесок від США у 2024 році. За словами Шмигаля, загалом цього року Америка планує надати Україні 7,8 мільярда доларів прямої допомоги для бюджету.

“Це перший транш прямої бюджетної підтримки від Сполучених Штатів у 2024 році. Загалом Україна цьогоріч отримає від США 7,8 млрд доларів прямої бюджетної допомоги, що дасть змогу впевнено пройти цей фінансовий період”, — написав Шмигаль.

Нагадаємо, у лютому Україна отримала 760 млн доларів США гранту від Японії та Норвегії. Уряд Японії надав Україні 465 млн доларів США. Від Норвегії надійшло 295 млн доларів. Толі йшлося про те, що гроші мали використати зокрема на пенсійні виплати, виплати працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) та оплату праці педагогів. 

Нещодавно міністр освіти і науки Оксен Лісовий заявив, що українським учителям найближчим часом не варто очікувати на підвищення заробітної плати через складну ситуацію в державному бюджеті.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності