• Головна
  • Україна
  • У Дніпрі відкриють центр протезування та реабілітації Superhumans

У Дніпрі відкриють центр протезування та реабілітації Superhumans

У Дніпрі відкриють центр протезування та реабілітації Superhumans

Це буде другий такий реабілітаційний центр в Україні

Центр Superhumans, який допомагає людям з ампутаціями, розширює свою діяльність в Україні — підписано договір оренди приміщення у Дніпрі, де облаштують новий Superhumans. Перший такий центр протезування та реабілітації працює у Львові вже понад рік. Про це 5 серпня повідомили у пресслужбі центру.

Центр співпрацюватиме з місцевим медуніверситетом

Новий центр Superhumans у Дніпрі буде обладнаний всім необхідним для комплексної допомоги пацієнтам. Тут буде зона фізичної реабілітації, спортивна зона, лабораторія протезування, відділення ерготерапії, кабінети для фізичних терапевтів, психологів та соціальних працівників, а також навчальні класи. Очікується, що центр створить понад 50 нових робочих місць. Крім того, планується співпраця з місцевим медичним університетом для проведення наукових досліджень та навчання.

“Щонайменше 50 пацієнтів на місяць отримуватимуть якісне протезування, обслуговування та заміну протезів або комплектуючих, психологічну підтримку, реабілітацію та допомогу в реінтеграції та поверненні до повноцінного життя після травми”, — йдеться у повідомленні.

Фінансування реконструкції будівлі та закупівлі обладнання здійснюється за програмою Ukraine Partnership Facility (UPF), яку реалізує Нідерландське агентство з питань підприємництва за дорученням Міністерства закордонних справ Нідерландів. До слова, перший центр Superhumans вже працює з квітня 2023 року поблизу Львова. Там надають безкоштовну допомогу людям, які отримали травми внаслідок російської агресії, як військовим, так і цивільним. Центр у Львові включає протезувальну майстерню та реабілітаційний центр, а вся територія повністю пристосована для людей з інвалідністю.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності