• Головна
  • Україна
  • Намагався підпалити ТЦК: на Вінниччині затримали 17-річного агента Росії

Намагався підпалити ТЦК: на Вінниччині затримали 17-річного агента Росії

Хотів підпалити ТЦК: на Вінниччині затримали 17-річного одесита

Хлопець кинув коктейль Молотова в будівлю ТЦК, йому загрожує довічне ув’язнення

Служба безпеки України на Вінниччині затримала 17-річного одесита, який кинув коктейль Молотова в один з місцевих ТЦК. Хлопець хотів швидко заробити в інтернеті, повідомила пресслужба СБУ, 31 липня.

Співпраця з російськими спецслужбами

Мешканець Одеси розмістив в інтернеті резюме, на яке відгукнувся представник російських спецслужб. За гроші 17-річний юнак почав виконувати замовлення росіян.

Після тестових завдань по фотофіксації локацій Сил оборони у портовому місті окупанти відрядили свого поплічника на Вінниччину. Там диверсант мав підпалити будівлю ТЦК. Контррозвідники СБУ затримали зловмисника по гарячих слідах після того, як він кинув коктейль Молотова у стіну військкомату та відзняв загоряння на камеру власного телефону” — йдеться в повідомленні СБУ.

Після підпалу зловмисник мав намір продовжити диверсійні дії на Житомирщині. На підставі зібраних доказів слідчі повідомили затриманому про підозру за статтею про диверсію, вчинену в умовах воєнного стану. Наразі колаборант перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності