На Одещині СБУ викрила мера на рекетирстві

На Одещині СБУ викрили мера на рекетирстві

Мера Білгород-Дністровського затримали коли він отримував 30 тис. доларів

Служба безпеки України та Національна поліція затримали мера Білгород-Дністровського, на Одещині, який намагався погрозами відібрати базу відпочинку. База розташовується на березі Чорного моря. Про це 20 липня повідомила пресслужба СБУ.

Змусили продати половину прав на відпочинкову базу

За даними СБУ, мер, разом зі своїми спільниками, силою змусив власницю бази відпочинку відмовитися від 50 % корпоративних прав комплексу. Після цього злочинці призначили на базу відпочинку свого директора, який почав шукати покупців на комплекс.

Коли покупці знайшлися, учасники злочинного угруповання збиралися віджати у власниці решту 50% корпоративних прав. За матеріалами справи, для реалізації оборудки мер залучив знайомого адвоката, а також підконтрольних реєстраторів та нотаріусів. Саме вони мали переоформити турбазу на потенційних покупців” — йдеться в повідомленні СБУ.

Правоохоронці затримали мера на гарячому, коли той отримував 30 тис. доларів завдатку від покупців турбази. На підставі отриманих доказів чиновнику повідомил про підозру за статтею про організацію вимагання передачі права на майно з погрозою насильства над потерпілим, вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану. Наразі вирішується питання щодо виду запобіжного заходу. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників злочинної групи. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності