• Головна
  • Україна
  • На заході України пошкодились два обʼєкти енергетичної інфраструктури через спеку

На заході України пошкодились два обʼєкти енергетичної інфраструктури через спеку

На заході України пошкодились два обʼєкти енергетичної інфраструктури через спеку

Вимикалась високовольтна лінія через пожежу і відключалась високовольтна підстанція

Через сильну спеку в західних регіонах України пошкодилось два обʼєкти енергетичної інфраструктури. Пожежі на обʼєктах вже ліквідували. Про це 14 липня повідомило Міністерство енергетики України.

Про пожежі

Енергетичні обʼєкти зазнали ушкоджень через пожежі, які виникли внаслідок аномальної спеки. “У західному регіоні вимикалась високовольтна повітряна лінія через пожежу, спричинену спекою. Пожежу ліквідовано, після чого лінію включено в роботу. Вночі також відключилася високовольтна підстанція. Це призвело до знеструмлення повітряної лінії, що з’єднує енергосистеми України та Молдови. Через спеку на території підстанції виникла пожежа, яку було ліквідовано” — йдеться у повідомленні Міненерго.

Нагадаємо, у Львові у четвер, 11 липня, температура повітря сягнула рекордної позначки. Востаннє аномальна спека у цей день була 22 роки тому. За словами синоптиків, востаннє 11 липня у Львові фіксували аномально високу температуру у 2002 році. Тоді термометр показав 32,5°C. Напередодні ж температура повітря сягнула 33,4°C.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності