• Головна
  • Україна
  • Безкоштовний роумінг для українців у ЄС продовжили до 2025 року

Безкоштовний роумінг для українців у ЄС продовжили до 2025 року

Безкоштовний роумінг для українців у ЄС продовжили до 2025 року

29 операторів підписали угоду про доступний роумінг

Українці в країнах ЄС зможуть користуватися мобільним зв'язком без додаткових плат за роумінг до липня 2025 року. Цю можливість продовжили ще на рік завдяки спільній заяві європейських та українських мобільних операторів. Про це 9 липня повідомив віцепрем'єр-міністр і міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Україна готується до вступу в єдину роумінгову зону ЄС

Ініціативу підтримали 22 європейські та 7 українських операторів. Вперше таку угоду підписали у квітні 2022 року, щоб підтримати українців, які були вимушені покинути країну через війну. За словами Федорова, також Україна працює над повноцінним вступом до єдиної роумінгової зони ЄС. Президент Володимир Зеленський вже підписав відповідний законопроєкт, який тепер має розглянути Єврокомісія. Після цього почнуться переговори про приєднання України до Євророумінгу.

Якщо Україна приєднається до Євророумінгу, українці зможуть користуватися єдиними тарифами на мобільний зв'язок та інтернет у всіх 27 країнах ЄС без додаткової плати за роумінг навіть після завершення воєнного стану. Так само і громадяни ЄС зможуть користуватися своїми домашніми тарифами в Україні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності