• Головна
  • Україна
  • Київські митники виявили у посилці до США опудало яструба та роги сайги

Київські митники виявили у посилці до США опудало яструба та роги сайги

вилучене опудало яструба змієїда

Зловмисники відправили у Штати опудало яструба-змієїда та частину черепа з рогами оленеподібної сайги. Обидва види тварин під загрозою зникнення

Київські митники виявили в міжнародних посилках рештки рідкісних тварин — опудало яструба та частину черепа з рогами сайги. Оскільки види цих тварин є під загрозою вимирання, й торгівля ними та їхніми частинами жорстко регулюється, правоохоронці вилучили зразки. Про знахідку повідомила пресслужба Державної митної служби України у вівторок, 2 липня.

Опудало та частину черепа митники виявили під час митного контролю міжнародних поштових відправлень. Ці посилки прямували із Запоріжжя до США. Правоохоронці передали зразки на експертизу, під час якої виявилося, що опудало птаха — це яструб виду Змієїд блакитноногий, а роги належали антилопі виду Сайга. Обидві тварини є під загрозою зникнення та охороняються Конвенцією про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори.

Оскільки у посилках не було належних дозволів на торгівлю рідкісними тваринами або їхніми частинами, правоохоронці вилучили зразки. Щодо обох відправників склали протоколи про порушення митних правил.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності