• Головна
  • Україна
  • Через здорожчання електрики “Укрпошта“ підвищила тарифи на доставку посилок

Через здорожчання електрики “Укрпошта“ підвищила тарифи на доставку посилок

Через здорожчання електрики “Укрпошта“ підвищила тарифи на доставку посилок

Тарифи на пересилання листів, документів та міжнародних відправлень не зміняться

“Укрпошта“ збільшила тарифи на пересилання посилок. Ціни зросли з понеділка, 1 липня, у межах 10 грн за відправлення. Основними причинами здорожчання послуг у компанії назвали підвищення цін на електроенергію, паливо та руйнування інфраструктури.

Як йдеться у повідомленні, “Укрпошта” спростила свої тарифи “Стандарт” та “Експрес”. Тепер обох тарифах для посилок кожної вагової категорії буде дві ціни — для доставки по області, та по Україні. Зокрема доставка відправлень вагою до 2 кг за тарифом “Стандарт” коштуватимуть 40 грн у межах області та 45 грн — по Україні, а за “Експрес” — 45 грн та 60 грн відповідно.

Загалом послуги доставки за тарифом “Стандарт“ зросли в середньому на 5-9 грн, а “Експрес“ — до 10 грн. Детальніше про нові тарифи можна дізнатися на сайті “Укрпошти” за посиланнями: “Стандарт”, “Експрес”. Натомість ціни на доставку листів, документів та міжнародних відправлень наразі не змінюватимуть.

Основними причинами для зростання цін в “Укрпошті“ назвали здорожчання електроенергії, пального та комунальних послуг, а також значні руйнування інфраструктури внаслідок російських обстрілів. “Оновлені тарифи також містять витрати на  реалізацію заходів для забезпечення безперервної роботи  в умовах відсутності електроенергії, зокрема на прифронтових територіях, для того, щоб пенсії, соціальні виплати, посилки, ліки та листи доставлялись всюди за будь-яких умов“, — зазначили в компанії. Також в “Укрпошті” розповіли, що з кожного відправлення “Експрес” одну гривню спрямовують на підтримку ЗСУ.

До слова, у травні “Укрпошта” повідомила, що продаватиме забуті посилки на аукціонах. Грошима з продажу відправлень компанія частково компенсуватиме свої витрати на логістику та зберігання.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності