• Головна
  • Україна
  • За мера Мукачева Балогу внесли заставу у 30 мільйонів гривень

За мера Мукачева Балогу внесли заставу у 30 мільйонів гривень

За мера Мукачева Балогу внесли заставу у 30 мільйонів гривень

Балогу підозрюють в організації корупційної схеми з продажу стадіону “Авангард” і 3 га землі в центрі міста

У четвер, 27 червня, мер Мукачева Андрій Балога вийшов з СІЗО. За нього внесли 30 млн грн застави, повідомив журналіст Віталій Глагола. Мера підозрюють в організації схеми з продажу трьох гектарів землі комунальної власності, повідомила пресслужба Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Випустили через день після обрання запобіжного заходу

Правоохоронці затримали Андрія Балогу 25 червня. Вже 26 червня Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід меру у вигляді тримання під вартою до 60 діб, з можливістю внести заставу у розмірі 30 млн грн.

До слова, мера Мукачева Андрія Балогу та голову Мукачівської районної ради Михайла Ланя на прізвисько “Блюк” затримали за підозрою в організації корупційної схеми продажу стадіону “Авангард” та майже 3 га землі у центрі міста. Під час продажу посадовці занизили вартість ділянки — при фактичній вартості близько 84,6 млн грн її продали усього за 9,6 млн грн. Таким чином зловмисники завдали державі збитків на суму близько 75 млн грн.

Нагадаємо, ще у жовтні 2023 року правоохоронці проводили обшуки у міського голови Мукачева Андрія Балоги, голови Мукачівської районної ради Михайла Ланя, почесного консула Словаччини в Ужгороді Олега Адамчука та його брата, а також ексдепутата Закарпатської обласної ради Олексія Баранюка. Ці обшуки також були пов’язані із корупційною схемою продажу стадіону, проте тоді нікого не затримали.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності