• Головна
  • Україна
  • Засудженого митрополита УПЦ МП Іонафана обміняли на військовополонених українців

Засудженого митрополита УПЦ МП Іонафана обміняли на військовополонених українців

Засудженого митрополита УПЦ МП Іонафана обміняли на військовополонених українців

В Україні митрополит був засуджений до п’яти років ув’язнення

Митрополита УПЦ МП Іонафана Єлецьких передали Росії в обмін на військовополонених українців. Раніше митрополита засудили за виправдовування російської агресії. Про обмін повідомили журналісти LB.ua у череду, 26 червня, посилаючись на власні джерела.

Зі слів журналістів, вранці у суботу, 22 червня, митрополита Тульчинського і Брацлавського Української православної церкви Московського патріархату Іонафана Єлецьких доставили до кордону з Білоруссю. Там священнослужителя передали представникам Російської Федерації. В обмін на митрополита росіяни передали українській стороні кількох полонених військовослужбовців ЗСУ.

Іонафана Єлецьких на кордоні з Білоруссю зустрів священнослужитель РПЦ Микола Балашов. Згодом представники РПЦ повідомили, що митрополита звільнили, й невдовзі його доставлять до Москви. Крім того, російські ЗМІ заявили, що звільненню Іонафана сприяв Папа римський Франциск.

Нагадаємо, митрополитові Іонафану Єлецьких, який очолював єпархію УПЦ МП на Вінниччині, повідомили про підозру у розпалюванні релігійної ворожнечі у листопаді 2022 року. Вже у серпні 2023 року священнослужителя засудили до п’яти років ув’язнення за виправдовування російської агресії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності