До рішення Саміту миру приєдналися ще 6 країн

Саміт миру

Володимир Зеленський заявив, що робота над залученням нових підписантів триває

За останній тиждень до рішення Саміту миру додали свої підписи ще 6 країн та організацій. Раніше загальна кількість країн та організацій, які підтримали підсумкову заяву Саміту миру, зросла до 85. Про це, 23 червня повідомив Володимир Зеленський.

“За цей тиждень до комюніке Саміту миру приєдналися ще шість учасників. І наша команда працює, щоб нових підписів стало більше. Для нас важливо, щоб кожна частина світу, кожна країна й кожен лідер, які поважають міжнародне право, могли проявити себе у наближенні миру та відновленні повної дієвості цілей і принципів Статуту ООН”, — написав Зеленський.

Саміт миру - це зустріч світових лідерів, присвячена пошуку шляхів досягнення миру та відновлення міжнародного порядку. Його головна мета - повернути повагу до міжнародного права та принципів Організації Об'єднаних Націй (ООН).

Нагадаємо, 15 червня у Швейцарії розпочався Глобальний саміт миру, який триватиме два дні. На саміт приїхали представники близько 100 країн та міжнародних організацій з усього світу для обговорення миру в Україні. Основні положення документа опублікували у день Саміту на офіційному сайті Офісу президента України. У неділю, 16 червня, учасники Глобального саміту миру склали Підсумкове комюніке з основними тезами, які розглядали під час саміту. Його підписали 80 держав та чотири організації,

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності