Зеленський підписав закон про єдину роумінгову зону з ЄС

Зеленський підписав закон про єдину роумінгову зону з ЄС

Українцям не потрібно буде додатково сплачувати послуги роумінгу під час подорожей Європою

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон про єдину роумінгову зону з Європейським Союзом. Відтепер українці зможуть користуватися послугами своїх мобільних операторів в країнах ЄС без додаткових витрат. Про підписання закону повідомили на офіційному сайті Верховної Ради України у вівторок 18 червня.

Володимир Зеленсчький підписав Закон України №10265 «Про внесення змін до деяких законів України щодо імплементації норм законодавства Європейського Союзу з питань роумінгу» у понеділок, 17 червня. Він передбачає поступову інтеграцію України до спільної роумінгової зони з країнами Європейського Союзу та отримання українцями послуг роумінгу у країнах ЄС у режимі «Роумінг як вдома» (RLAH).

Завдяки цьому для українців, які подорожують Європою, дзвінки, SMS та передача даних за кордоном будуть входити у вартість домашнього пакету послуг. Також перевагами спільної роумінгової зони зможуть скористатись і користувачі європейських операторів, які подорожують в Україну.

«Також завдяки цьому Закону суттєво покращується інвестиційний клімат для бізнесу у сфері електронних комунікацій. Вітчизняні суб’єкти господарювання здобудуть високий ступінь довіри, працюючи за єдиними правилами з європейськими партнерами відповідно до законодавства ЄС», — додали у пресслужбі Верховної Ради.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності