• Головна
  • Україна
  • Норвегія виділить на відновлення енергетичної системи України майже 100 млн євро

Норвегія виділить на відновлення енергетичної системи України майже 100 млн євро

Норвегія виділить на відновлення енергетичної системи України майже 100 млн євро

Понад 10 млн євро виділять на відбудову енергетичної інфраструктури Харківщини

Норвегія виділить ще 1,1 млрд норвезьких крон, щоб допомогти Україні відновити енергосистему. Зокрема, 120 млн крон підуть на відновлення енергетичної інфраструктури, яка забезпечує електропостачанням Харківщину. Про виділення грошової допомоги повідомили на офіційному сайті норвезького уряду у неділю, 16 червня.

Відновлення енергосистеми почнуть до зими

Прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре запевнив, що з приводу використання виділених коштів уряд покладається на бачення України. “Самі українці мають найкраще уявлення про те, що їм потрібно. Але важливо розпочати ремонт інфраструктури швидко, до настання зими”, — додав політик.

Загалом уряд Норвегії вирішив виділити для відбудови енергосистеми України 1,1 млрд крон (близько 96 млн євро). З них 120 (близько 10,5 млн євро) крон спрямують на відновлення енергетичної інфраструктури Харківщини через Програму розвитку Організації Об'єднаних Націй. "Це фінансування допоможе, серед іншого, забезпечити стабільне електропостачання пологових відділень та операційних у 7 лікарнях Харківської області. У деяких випадках доступ до електроенергії може означати різницю між життям і смертю", — розповів прем'єр-міністр Стьоре.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності