У Швейцарії стартує Глобальний саміт миру

фото умовне

92 країни та 8 організацій обговорюватимуть Формули миру

У суботу, 15 червня, у Швейцарії розпочинається Глобальний саміт миру, який триватиме два дні. Це велика подія для української дипломатії і політики. На саміті будуть представники близько 100 країн та міжнародних організацій з усього світу для обговорення миру в Україні. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

На саміті обговорять три пункти Формули миру

Глобальний саміт миру триватиме 15-16 червня на курорті Бюргеншток. Програма Саміту миру передбачає пленарні засідання та дискусії за трьома пунктами "формули миру" – ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір.

“Незаконне вторгнення рф в Україну підірвало архітектуру безпеки у всьому світі. Глобальний саміт миру дасть чіткий сигнал Росії, що всі її плани будуть розбиті об світову єдність. Світ має змусити агресора до миру. І мир має бути на основі Формули миру Президента”, — написав Федоров.

До слова, Президент України Володимир Зеленський у п’ятницю, 14 червня, прибув до Швейцарії для участі у Глобальному саміті миру, я

Нагадаємо, напередодні Зеленський та Байден виділять Україні 50 млрд доларів між Україною та США. Крім цього, того ж дня Президент України підписав безпекову угоду і з японським прем’єром. Також президентка Єврокомісії повідомила, що країни G7 виділять Україні 50 млрд доларів від заморожених російських активів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності