• Головна
  • Україна
  • Президент Зеленський прибув до Швейцарії на Глобальний саміт миру

Президент Зеленський прибув до Швейцарії на Глобальний саміт миру

Зеленський прибув до Швейцарії на саміт миру

В саміті миру у Швейцарії візьмуть участь близько ста країн

Президент України Володимир Зеленський у п’ятницю, 14 червня, прибув до Швейцарії для участі у Глобальному саміті миру, який відбудеться в наступні два дні. На саміті будуть присутні представники близько 100 країн та міжнародних організацій з усього світу для обговорення миру в Україні.

На саміті обговорять питання миру в Україні

Як зазначив Президент, на саміті планують розробити конкретні кроки у ключових сферах: ядерна та продовольча безпека, повернення військовополонених і депортованих осіб, зокрема вивезених до Росії українських дітей. "Вдячний усім, хто вирішив долучитися та продемонструвати глобальне лідерство й відданість миру, міжнародному праву та Статуту ООН. Як відповідальна світова більшість, разом ми маємо докласти всіх зусиль, щоб покласти край війнам і агресіям. Голос відповідальної світової більшості здатен наблизити мир і відновити повну силу Статуту ООН", — наголосив Зеленський.

Нагадаємо, напередодні Зеленський та Байден підписали десятирічну безпекову угоду між Україною та США. Крім цього, того ж дня Президент України підписав безпекову угоду і з японським прем’єром. Також президентка Єврокомісії повідомила, що країни G7 виділять Україні 50 млрд доларів від заморожених російських активів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності