Посадовець Хмельницької міськради співпрацював з ФСБ

У Хмельницькому викрили працівника міськради на співпраці з ФСБ

Зрадник збирав інформацію про пункти дислокації та місця проживання військових на території регіону і збирав адреси виробництв дронів

У пʼятницю, 18 червня, в Хмельницькому затримали посадовця міської ради, який працював на ФСБ Росії. Чиновник зливав інформацію про місця перебування українських військових в області й збирав адреси підприємств, які виготовляють дрони. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зловмисник навчався в Москві

За даними Служби безпеки, чиновник потрапив в поле зору ФСБ, ще у період свого навчання в Московському технічному університеті ім. Баумана в 90-х роках. А після початку повномасштабного вторгнення з ним зв’язався кадровий співробітник російської спецслужби й залучив до розвідувально-підривної діяльності проти України.

Росіян цікавили розвіддані про підрозділи СБУ та Сил спеціальних операцій ЗСУ. Також посадовець намагався виявити адреси виробництва українських безпілотників, які відправляють на передову. Окупанти планували використати цю інформацію для підготовки ракетних ударів, а також можливих диверсій і терактів”, — йдеться у повідомленні СБУ.

Посадовцю Хмельницької міськради повідомили про підозру за статтею про державну зраду в умовах воєнного стану. Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності