• Головна
  • Україна
  • Більшість українців довіряють Зеленському: опитування КМІС

Більшість українців довіряють Зеленському: опитування КМІС

Рейтинг довіри до Зеленського

59% опитаних довіряють чинному Президенту України. Напротивагу 36% висловлюють недовіру до Зеленського

Київський міжнародний інститут соціології у травні 2024 року провів чергове опитування щодо довіри до Президента України Володимира Зеленського з нагоди 5-річчя, його перебування на посаді глави держави. Як свідчить опитування, більшість опитаних довіряють Володимиру Зеленському, йдеться в повідомленні інституту, опублікованому 7 червня.

Поточна довіра і порівняння з попередніми опитуваннями

Як свідчить графік динаміки довіри, станом на травень 2024 року Володимиру Зеленському довіряє 59% опитаних, а 36% — не довіряють. В порівнянні з попереднім опитуванням, яке робили в лютому 2024 року, рейтинг довіри знизився на 5%, а недовіри підвищився на 1%. Проте актуальні показники залишаються кращими для Зеленського, ніж в лютому 2022 року, перед початком повномасштабного вторгнення.

Водночас діяльність партії “Слуга народу” добре або дуже добре оцінили 7% опитаних. Третина респондентів (31%) оцінюють діяльність ні добре, ні погано. Водночас 55% респондентів скоріше або дуже погано оцінюють діяльність партії «Слуга народу».

Опитування відбувалось упродовж 16-22 травня 2024 року на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Опитано 1002 респонденти, що мешкають у всіх неокупованих регіонах України, віком від 18 років.

Формально за звичайних обставин статистична похибка такої вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищувала 3,4% для показників, близьких до 50%, 3,0% для показників, близьких до 25%, 2,1% - для показників, близьких до 10%, 1,5% - для показників, близьких до 5%.

Соціологи відзначають, що за умов війни крім зазначеної формальної похибки додається певне систематичне відхилення. Однак, на їхню думку отримані результати все одно зберігають високу репрезентативність та дозволяють досить надійно аналізувати суспільні настрої населення.

Нагадаємо, згідно з нещодавнім муніципальним опитуванням соціологічної групи “Рейтинг” на замовлення Міжнародного республіканського інституту рейтинг міського голови Львова Андрія Садового падає. 58% львів’ян вважають, що на наступних виборах мером міста потрібно обрати когось іншого, а не чинного міського голову. Лише 14% львів'ян хочуть переобрати Садового на наступний термін.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності