• Головна
  • Україна
  • У Празі російськомовні іноземці напали на українських волонтерів

У Празі російськомовні іноземці напали на українських волонтерів

У Празі російськомовні іноземці напали на українських волонтерів

Російськомовні назвали себе німцями та намагалися побити волонтерів організації “Празький майдан”, яка допомагає Україні з початку повномасштабного вторгнення

У Празі сталася сутичка між російськомовними іноземцями та українськими волонтерами, які збирали пожертви для України. Інцидент трапився 1 червня на Староміській площі у Празі, біля стенду "Празького Майдану", про це повідомили у неділю, 2 травня, у Громадському.

Двоє російськомовних іноземців напали на волонтерів організації “Празький майдан”. Члени організації збирають пожертви на Староміській площі у Празі щосуботи. Одна з волонтерок поширила відео нападу в соціальних мережах. На кадрах видно, як чоловік та жінка, які розмовляли російською, намагалися побити активістів руками та парасолею. Чоловік називав себе німцем. У поліції підтвердили, що прибули на місце через конфлікт між двома групами іноземців. Наразі нікого не затримали, обставини події з'ясовують.

Одна з потерпілих волонтерок опублікувала відео нападу та написала в соцмережах: "Я чесно кажучи мутно пам‘ятаю, як все проходило І в який саме момент вибили мій телефон з рук (після чого я вже роз‘ярилась)".

До слова, "Празький Майдан" — одна з найбільших українських неприбуткових організацій у Чехії, яка активно допомагає Україні з початку повномасштабної війни з Росією.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності