• Головна
  • Україна
  • До України повернули п’ятьох дітей з Миколаївщини, яких викрали росіяни

До України повернули п’ятьох дітей з Миколаївщини, яких викрали росіяни

До України повернули п’ятьох дітей з Миколаївщини, яких викрали росіяни

У жовтні 2022 року дітей доправили до Криму, а звідти — до Анапи

Команді Save Ukraine вдалося повернути на територію України повернула п’ятьох дітей-сиріт, яких викрали росіяни. У 2022 році окупанти переправили дітей з Миколаївщини на тимчасово окуповану територію. Згодом їх перевезли до Криму, а звідти — до Анапи, що в Краснодарському краї Росії. Про повернення дітей повідомив засновник Save Ukraine Микола Кулеба у п’ятницю, 31 травня.

“Сьогодні Україна радіє по-особливому: нам вдалося врятувати п’ятьох вихованців Новопетрівського інтернату Миколаївської області. Діти виживали цілих 3 місяці на самісінькій лінії фронту, ховалися від бомб та ракет у підвалі без їжі та води, а потім ще й пережили жахи депортації. У середині липня 2022 року їх під дулами автоматів викрали росіяни та перемістили на окуповану територію”, — розповів Микола Кулеба.

З його слів, після викрадення дітей утримували в Херсонському центрі соціально-психологічної реабілітації. Там військові слідкували за тим, щоб вони не втекли та не спілкувалися ні з ким з України. У жовтні 2022 року окупанти вивезли викрадених дітей у Крим, а потім — в Анапу Краснодарського краю.

Команда Save Ukraine повернула 5 депортованих дітей-сиріт

Команда Save Ukraine повернула 5 депортованих дітей-сирітСьогодні Україна радіє по-особливому: нам вдалося врятувати п’ятьох вихованців Новопетрівського інтернату Миколаївської області. Діти виживали цілих 3 місяці на самісінькій лінії фронту, ховалися від бомб та ракет у підвалі без їжі та води, а потім ще й пережили жахи депортації. У середині липня 2022 року їх під дулами автоматів викрали росіяни та перемістили на окуповану територію.Дітей утримували в Херсонському центрі соціально-психологічної реабілітації. Щодня до них приходили військові та перевіряли, чи раптом ніхто не втік, забороняли спілкуватися з рідними, погрожували. У жовтні 2022 року окупанти вивезли їх у Крим, а потім — в Анапу Краснодарського краю. А вже звідти дітей вдалося врятувати й вивезти на більш безпечну територію, у Грузію. Сьогодні, на щастя, можемо з полегшенням сказати, що наша місія порятунку для цих пятьох вихованців Новопетрівського інтернату завершена. Щасливі зустрічати їх в Україні та передати законним опікунам. Зараз діти вже в міцних обіймах своїх рідних і близьких та під опікою Save Ukraine.Ми щиро дякуємо за допомогу Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine та їхнім представникам в інших країнах та Обʼєднаному центру при Служба безпеки України, організації Operation Hope Finland, Миколаївській ВЦА, Віталій Кім - голова Миколаївської ОДА, Департаменту освіти та науки Миколаївської ОДА та усім причетним за самовіддану працю задля добробуту найменших громадян України. Лише разом ми здатні творити дива і забезпечувати щасливе майбутнє для кожної дитини!#SaveUkraine #OperationHope #rescue_mission #story #helpchildren

Posted by Микола Кулеба on Friday, May 31, 2024

Вже з Анапи дітей вдалося перевезти до Грузії, звідки їх повернули в Україну. ”Сьогодні, на щастя, можемо з полегшенням сказати, що наша місія порятунку для цих пятьох вихованців Новопетрівського інтернату завершена. Щасливі зустрічати їх в Україні та передати законним опікунам. Зараз діти вже в міцних обіймах своїх рідних і близьких та під опікою Save Ukraine”, — додав засновник організації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності