Із 1 червня в Україні зростуть тарифи на електроенергію

Із 1 червня в Україні зростуть тарифи на електроенергію
Фото: pexels

Уряд встановив тариф для побутових споживачів на рівні 4,32 грн/кВт

З 1 червня в Україні для всіх споживачів зросте тариф на електроенергію. Для населення почне діяти нова ціна — 4,32 грн/кВт, повідомили журналісти “Економічної правди” у п’ятницю, 31 травня, посилаючись на власні джерела.

Як розповіли журналісти, за рішенням уряду новий тариф діятиме щонайменше 10 місяців — з 1 червня 2024 року до кінця квітня 2025 року. Також уряд змінив ціни на електрику для індивідуальних та колективних побутових споживачів, чиї помешкання (приватні будинки, будинки готельного типу та квартири) обладнані електроопалювальними установками.

Для тих, хто споживатиме менше ніж 2000 кВт на місяць, ціна за один кіловат становитиме 2,64 грн, а для тих, хто перевищуватиме межу в 2000 кВт на місяць — 4,32 грн.

Згодом офіційне повідомлення про підвищення тарифів з’явилося і на офіційному сайті Уряду України. Там також повідомили, що “нічний тариф“, за наявності двозонного лічильника, становитиме 2,16 грн/кВт.

“Підвищення тарифу — це складний, але необхідний крок. Мета — не залишитись без світла, втримати систему. Нас чекає масштабна реконструкція, яка потребує величезних сил і коштів. Весь цей час триває ремонтна кампанія на об’єктах генерації, розподілу та передачі. На жаль, розуміємо, що обстріли об'єктів енергетики з боку ворога будуть продовжуватись, і маємо задіяти усі можливі ресурси”, — прокоментував Герман Галущенко.

Він також додав, що в нинішніх умовах не можна дозволити підняти тариф до ринкового рівня — 7,5 грн/кВт. Водночас він стверджує, що попередній тариф розміром 2,64 грн покривав лише третину реальної вартості електроенергії.

Нагадаємо, раніше журналісти LVIV.MEDIA пояснювали, чому у 2024 зростуть тарифи на електроенергію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності