• Головна
  • Україна
  • В Україні почали тестувати реєстрацію шлюбу онлайн через "Дію"

В Україні почали тестувати реєстрацію шлюбу онлайн через "Дію"

фото умовне

Подати заяву і зареєструвати шлюб можна буде зі смартфона

Незабаром в Україні стане можливим укласти шлюб онлайн через застосунок "Дія". Для цього не потрібно буде нікуди йти — все можна зробити зі свого смартфону. Про це 29 травня повідомив віцепрем'єр-міністр і міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Система сама запропонує дату онлайн-церемонії по відеозв'язку

За словами Михайла Федорова, ця послуга буде дуже зручною для пар, які перебувають на відстані один від одного, зокрема для військових. В "Дії" можна буде подати заяву на реєстрацію шлюбу та узгодити дату і час онлайн-церемонії по відеозв'язку. Але зареєструватися можна буде не раніше ніж за 5 днів після подачі заяви.

“Система запропонує вільні дати для церемонії по відеозвʼязку, але не раніше ніж за п’ять днів до. Свідоцтво про реєстрацію шлюбу автоматично підтягнеться в Дію, а фізичний документ пара може замовити доставкою Укрпошти чи забрати у відділенні Укрпошти”, — написав Федоров.

Зараз в Україні відкривається бета-тестування цієї послуги. До нього можуть долучитися повнолітні неодружені або розлучені громадяни, які мають біометричні документи в "Дії". Записатись на участь у тестуванні можна через чат-бот у Telegram. Організатори просять учасників бета-тесту ділитися відгуками, щоб допрацювати унікальну можливість укладення "українського Лас-Вегасу" онлайн.

Нагадаємо, 29 березня Кабмін схвалив порядок експериментальний проєкт, який дозволить українцям одружитися за допомогою мобільного додатку “Дія”. Покрокову інструкцію як зареєструвати шлюб у “Дії” читайте тут.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності