Застосунок "Дія" тимчасово припинить роботу двох сервісів

фото умовне

У "Дії" з 24 травня не працюватимуть перереєстрація авто й обмін посвідчення водія

З 24 до 27 травня в застосунку "Дія" будуть тимчасово недоступні послуги з перереєстрації авто та обміну посвідчення водія. Це пов'язано зі зміною реквізитів для оплати рахунків. Про це 22 травня повідомили у Головному сервісі МВС.

Заявки, оформлені раніше в Дії, будуть опрацьовані згідно з чергою. З 28 травня послуги сервісних центрів МВС знову запрацюють в застосунку нормально. Під час тимчасового обмеження ці послуги можна отримати в звичайних сервісних центрах МВС.

Як відбувається перереєстрація автомобіля через застосунок Дія

У Дії можна перереєструвати легкові автомобілі, мотоцикли та мопеди. Для цього у застосунку мають відображатися паспорт і податковий номер учасників угоди, а також свідоцтво про реєстрацію авто. Послуга доступна лише фізичним особам і для першого продажу транспортного засобу у поточному році. Продавцю потрібно заповнити першу частину договору: дані про транспортний засіб, його вартість та вказати контактну інформацію про себе. Після підтвердження всіх даних у продавця з’явиться спеціальний QR-код, який повинен відсканувати покупець та заповнити свою частину договору.Після внесення своїх даних обома сторонами сформується договір купівлі-продажу, який потрібно підписати електронним підписом.

Працівники Сервісного центру МВС перевірять відомості про власника і транспортний засіб за відповідними реєстрами та базами даних. Готовий пакет документів надійде новому власнику у вибране відділення "Укрпошти", а електронні документи на автівку підтягнуться в "Дії". Сформований договір купівлі-продажу діє лише 24 години з моменту його створення, анулювати його можна тільки до підписання. Вартість послуги перереєстрації транспортного засобу у Дії та в сервісних центрах однакова — 1105 гривень разом з бланком свідоцтва та номерним знаком.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності