Помер засновник "Інтерфакс-Україна" Олександр Мартиненко

Олександр Мартиненко

Олександр Мартиненко у 1992 році створив й очолив агентство "Інтерфакс-Україна"

У віці 63 роки помер засновник та голова інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна". Про це 28 травня повідомили в агентстві.

“Співробітники "Інтерфакс-Україна" висловлюють подяку за емоційну підтримку колективу у зв'язку з втратою і теплі слова на адресу засновника агентства і зі свого боку висловлюють співчуття рідним і близьким Олександра Мартиненка”, — йдеться у повідомленні. Про дату та місце прощання буде повідомлено додатково.

Згодом співчуття з приводу смерті відомого журналіста висловив Президент України. “Щойно дізнався про смерть засновника і багаторічного голови агентства “Інтерфакс-Україна”, заслуженого журналіста України Олександра Мартиненка. У наш час важливо доносити правду та бути її рупором, тому смерть Олександра Владленовича – це втрата для всієї України. Він пройшов значний і складний шлях в українській журналістиці, переживав із нею та всією Україною як хороші, так і дуже складні часи. Проте плоди його праці назавжди залишать його в історії України та пам’яті українців. Мої співчуття рідним та близьким і вічна пам’ять Олександру Владленовичу”, — зазначив Володимир Зеленський.

Олександр Мартиненко народився 1960 року. У 1992 році він створив й очолив агентство "Інтерфакс-Україна". Також був заступником голови і консультантом Адміністрації президента України, прессекретарем президента України Леоніда Кучми (1998-2001), секретарем Ради з питань інформаційної політики при президентові України (2001-2002), членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення (2002-2003).

Кавалер ордена "За заслуги" III ступеня (2022), ордена князя Ярослава Мудрого V ступеня (2020). З 2010 року — заслужений журналіст України.

Нагадаємо, 28 травня помер актор театру Заньковецької Богдан Козак.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності