• Головна
  • Спорт
  • Помер колишній тренер збірної України Михайло Фоменко

Помер колишній тренер збірної України Михайло Фоменко

Михайло Фоменко

Михайлові Фоменку було 75 років

Помер колишній тренер збірної України Михайло Фоменко, повідомила Асоціація футболу Сумської області. Йому було 75 років, він лікувався від онкологічного захворювання.

Михайло Фоменко тренував збірну України з футболу в період 2012-2016 рр. Фоменко став першим тренером в історії збірної України,  на чолі з яким національна команда змогла подолати відбірковий турнір до чемпіонату Європи (до того грали лише на Євро-2012 як господарі турніру, не проходячи кваліфікацію).

За час кар’єри виступав за футбольний клуб «Динамо» (Київ) (з 1972 до 1978 року), гравець збірної СРСР. Майстер спорту міжнародного класу, Заслужений майстер спорту СРСР. Грав на позиціях захисника й півзахисника.

Після завершення ігрової кар’єри Михайло Фоменко тренував українські та зарубіжні клуби. Заслужений тренер України та Грузії. Заслужений працівник фізичної культури і спорту України.

Крім збірної України, Фоменко Як тренер працював з низкою українських клубів, зокрема київським «Динамо» (на чолі киян по разу виграв чемпіонат та Кубок України), Металістом, Таврією, запорізьким «Металургом». Окрім того, очолював збірну Іраку та місцевий клуб «Рашид», а також національну команду Гвінеї.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності