• Головна
  • Україна
  • В Україні вперше в тестовому режимі компанія Vodafone запустила 5G

В Україні вперше в тестовому режимі компанія Vodafone запустила 5G

В Україні провели тест 5G звʼязок

Зараз 5G працює в понад 90 країнах світу

В Україні, оператор мобільного звʼязку Vodafone, в тестовому режимі вперше запустив 5G звʼязок. В уряді сподіваються найближчим часом покрити всю Україну 5G. Про це 27 травня повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Україна зідзвонилась з Фінляндією завдяки 5G

Як повідомив Михайло Федоров, офіс Vodafone у Києві та інноваційний центр в Івано-Франківську змогли зідзвонитися з офісом фінської компанії Nokia, який розташований в Гельсінкі. “Інноваційний центр Промприлад в Івано-Франківську, офіс Vodafone у Києві, а також офіс Nokia в Гельсінкі зідзвонились за допомогою 5G і перевірили якість звʼязку. Все працює”, — йдеться в повідомленні Федорова. Як також зазначив міністр, зараз 5G працює в понад 90 країнах світу. Зокрема, Європейський Союз планує покрити 5G територію всіх міст та основних шляхів до 2025 року.

До слова, пʼяте покоління мобільного звʼязку 5G фундаментально відрізнялася від теперішнього в Україні четвертого покоління 4G. Одне з принципових відмінностей в тому, що 5G працює в іншому діапазоні радіочастот, щоб досягти цілей, з якими не справляється 4G. Внаслідок цього нове покоління зв’язку в декілька разів швидше.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності