Український католицький університет відкрив медичну клініку у Львові

Відкриття медичної клініки УКУ у Львові

У клініці надаватимуть медичну допомогу постраждалим від війни. Крім того, медзаклад стане місцем практики для студентів

В Українському католицькому університеті відкрили медичну клініку, де надаватимуть медичну допомогу насамперед постраждалим від війни. Також клініка стане місцем практики для студентів університету. Про це у середу, 22 травня, повідомили у пресслужбі УКУ.

Медична клініка УКУ: адреса

Новостворену медичну клініку відкрили на вулиці Панаса Мирного, 24А. Тут лікарську допомогу надаватимуть ветеранам, їхнім сім’ям, а також усім, хто її потребує.

“Початок повномасштабного вторгнення та нові виклики війни спонукали УКУ переосмислити ідею створення медичної установи, розширити меню послуг для громади і більше уваги сконцентрувати на зціленні ран війни — реабілітації, ерготерапії, психологічній підтримці ветеранів та постраждалих від військових дій,” — зазначила проректорка УКУ Наталія Климовська. Як додає проректорка, окрім надання допомоги, у клініці планують проводити навчання для українських лікарів, щоб впроваджувати найновіші підходи та технології у медичну практику.

Крім того, у медичній клініці УКУ зможуть практикуватись і студенти. “У клініці майбутні реабілітологи, ерготерапевти, психологи здобуватимуть цінні сучасні практичні знання. А ще дуже тішить те, що є вже багато запитів від іноземних університетів, які готові спільно проводити наукові дослідження на базі новоствореної клініки,” — прокоментував відкриття клініки начальник ЛОВА Максим Козицький.

До слова, рішення заснувати клініку було пов’язане із відкриттям магістерської програми з фізичної терапії та ерготерапії.

Нагадаємо, минулого року УКУ очолив рейтинг українських ІТ-вишів. Крім того, нещодавно Львівська міськрада дозволила збудувати біля податкової нові корпуси УКУ та житло для науковців.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності